Mens flere sa nei, var Marius uredd og sa ja!

 

- Er du heeeeelt sikker, spør en tvilende regissør Thuy-Linda Luu. Hun har jobbet med årets musikalsk ansvarlig og kapellmester Marius André Davies siden 2014. Han har vært en trofast og stabil støttespiller i KulturKlovnene alle disse årene, men Thuy-Linda ønsket ikke at Marius skulle føle seg bundet til en avtale de hadde før korona rammet oss alle. Nå var vi i april og alt så bekmørkt ut. 

- Ja, Linda. Vi gjør det! Ingen tvil. 

Bandøving
Og det ble starten på et langt maratonløp. Vi planla å sette opp musikalen allerede i februar 2020, men den ble avlyst. 1,5 år senere er vi snart klare for premiere. Men det har vært en lang vei dit, og utfordringene har stått i kø. Restriksjoner, lockdowns, utskiftninger i ensemble og frafall i band. Marius har måtte steppe inn da den danske sangpedagogen Lucas Hoang ikke kunne reise inn til Norge. I november stengte alt ned og øvingene fortsatte på Zoom. Det ble en krevende tid for oss alle, og da musikalen ble avlyst var Thuy-Linda i tvil igjen. Skal vi faktisk tørre prøve oss igjen?

- Ja, Linda! Selvfølgelig gjør vi det.   

Da vi bestemte oss for å sette opp musikalen på nytt etter avlysningen fant vi en erstatter for Lucas. Men på nytt måtte Marius trå til da den nye sangpedagogen uventet uteble. 

Nå har heldigvis det meste begynt å løse seg. Over sommeren ble det lov å holde forestillinger og ha vanlige øvinger igjen. Og ikke minst har vi fått med oss en dyktig sangpedagog Hauk J. Røsten. Oppi alt dette, ble Marius pappa for første gang i år. Faktisk samme dag som vi egentlig skulle ha premiere på Spring Awakening, men ble (u)heldigvis avlyst i januar! Marius betyr mye for KulturKlovnene og vårt arbeid med mangfoldig scenekunst. Vi føler oss heldige som har han med på laget! 

For Marius André Davies er erfaren, pålitelig og meget dyktig. Han er utdannet fra institutt for musikkvitenskap ved UIO og Norges Musikkhøgskole. Marius har jobbet som frilans musiker, produsent og komponist i 12 år og har jobbet med en lang rekke artister og låtskrivere med både utgivelser, turnér og radio/tv. I tillegg har han jobber han med flere teatergrupper og prosjekter på tvers av kunstfeltet. Marius spiller aktivt i flere band og har opptrådt på de store festivalscenene i Norge. Wow, sier vi bare! 

- Musikken i Spring Awakening appellerer veldig til meg. Det er tydelig at det er en gitarist som har skrevet musikken. Jeg tror publikum kommer til å bli svært overrasket over at det til tider kan føle mer som man er på en rockekonsert enn en vanlig musikal! Og det er gøy! 





Kommentarer

Populære innlegg