Pressemelding og invitasjon til pressevisning 14/11

Kontaktperson Thora Helene Støren
thora.helene.storen@gmail.com Mobil: 918 400 19


VELKOMMEN TIL PRESSEVISNING: MANNEMONOLOGENE av Stine Sandnes

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo. Sal: "Gymsalen"
Dato: Torsdag 14. november, kl. 14.00-15.30

Produsent: Thora Helene Støren
Medprodusent: Thuy-Linda Luu
Manus/regi: Stine Sandnes
Arti Director: Phuong Costello Scenografi/ kostymedesign: Anna Pham
Med: Alex Tran, Olivier Mukuta, Eyolf Soot Kløvig, Martin Furulund, Kevin Strøm, Alex Tran, Arturo Scotti, Lars-Erik Christophersen, Espen Sigurdsen, Julian Karenga, Marko Stojilijkovic, Nahom Feshatzion, Morten Anda Berg
Det måtte en kvinne til for å snakke om menn Vinteren 2017 skrev masterstudent Stine Sandnes teaterstykket «Kvinnemonologene», som hadde urpremiere samme år på Teater Neuf. Samtlige forestillinger ble utsolgt før premieren, det samme gjorde de påfølgende ekstraforestillingene noen uker senere.
I ettertid har «Kvinnemonlogene» spilt for fulle hus i Kristiansand, Oslo, Bergen og Ski. Vi forstår vi må snakke om kvinner, så hvorfor vil Sandnes nå at vi skal snakke om menn?
Sandnes visste allerede i 2017 at hun måtte si B hvis hun skulle si A. Sommeren 2019 startet intervjuene, og den kreative prosessen var i gang.
Regissøren har blant annet intervjuet en av Norges rikeste menn, en tidligere innsatt, en tenåring med spiseforstyrrelser og en far som ikke lenger har rett til å se sitt barn. Menn topper listene i dette landet. De besitter de fleste lederstillingene, de er blant landets rikeste. Samtidig beholder de førsteplassen år etter år på selvmordsstatistikken, og unge menn gjør det dårligst på skolen. Vi må snakke om menn.
Monologene er basert på intervjuene og skuespillerne tolker teksten i samspill med Sandnes. Slik blir rollefigurene til. Formatet på forestillingen gjør hver enkelt historie like viktig, og skaper rom for samtaler i etterkant av forstillingen da flere i publikum kan kjenne seg igjen i karakterene.
Både i alder, utseende, kulturell bakgrunn og nasjonalitet sørger regissøren for å skape bredde i karakterene. Den yngste skuespilleren er 16 år, den eldste bikket 70. Over femti prosent av skuespillerne har flerkulturell bakgrunn og det er både profesjonelle og amatører på scenen.
Mangfold er viktig for forestillingens underliggende mål; nemlig å vise at mannsrollen, og mannen i seg selv, ikke kan plasseres i en boks.
Monologene varierer i lengde, men hele forestillingen vil vare i rundt 2 timer. I tillegg vil det være pause med mulighet for servering.
På pressevisningen vises et utdrag av monologene, og intervjuer gjøres i etterkant av visningen. Stine Sandnes og alle skuespillerne er tilstede under pressevisningen.
Urpremiere på Sentralen, 24. november kl. 16.30. Link til event: https://www.facebook.com/events/2387184707992918/ Velkommen til pressevisning!
Med vennlig hilsen
Thora Helene Støren Produsent Tlf: 918 400 19

Alle bilder nedenfor kan brukes mot kreditering til fotografen Phuong Costello.

















Kommentarer

Populære innlegg